Zagorci iz Našica i okolice održali 12. Redovnu godišnju skupštinu

Udruga Zagoraca Kaj

Udruga Zagoraca Kaj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU Društvenom domu u Zoljanu održana je dvanaesta godišnja skupština Udruge Zagoraca Kaj Našice. Uz brojne članove, skupštini su nazočili i potpredsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Goran Đanić te načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. Predsjednica Udruge Kaj Snježana Fridl pozdravila je sve prisutne i predložila radno predsjedništvo u koje su izabrani Jasmina Valenčak, Stjepan Bosak i Dragan Štefanec.

U izvješću za prethodnu 2017. godinu, Udruga je imala mnogo aktivnosti, društvenih i kulturnih, a posebno je istaknuta uspješna organizacija tradicionalnih etno gastronomskih manifestacija Zagorski uskrsni običaji i Kolači moje babice za Dan grada te 11. Martinjske zabave.

Udruga Zagoraca Kaj

– Sudjelovali smo u humanitarnoj akciji udruge Dar dobrote za Davida Mucafira te festivalu Dani slavonske šume. Organizirali smo hodočašće u Mariju Bistricu te posjet gradu čipke i čipkarstva Lepoglavi kao i izlet na Jankovac, u Park prirode Papuk – rekla je predsjednica Fridl koja je zahvalila svim članovima i članicama koji su se svojim dobrovoljnim radom, materijalnim i financijskim potporama i podrškom uključili u planove i ambicije te pomogli u uspješnoj realizaciji zamišljenog. Ostvarena je dobra suradnja sa zavičajnim klubovima u Zagrebu, Vrbnu, Grubišnom Polju, Koprivnici, Osijeku, Josipovcu i Jarmini.

Izvješće o prošlogodišnjem radu, o financijskom poslovanju kao i izvješće Nadzornog odbora jednoglasno su usvojeni.

U planu za ovu godinu koji je također jednoglasno usvojen predsjednica je naglasila da će Udruga, između ostalog, u sklopu projekta Upoznajmo kulturno povijesno blago Slavonije, Baranje i Srijema organizirati izlet u Slavonski Brod, a u sklopu projekta Lijepo naše Zagorje, posjet zagorskoj općini Bednji.

– Godinu smo završili sadržajno bogato i financijski pozitivno, a u 2018. planiramo još intenzivnije raditi – poručila je predsjednica Udruge Kaj.

Udruga Zagoraca Kaj

Prisutni gosti, potpredsjednik Županijske skupštine Goran Đanić i načelnik općine Đurđenovac čestitali su ambicioznom vodstvu na svim prošlogodišnjim aktivnostima te naglasili da će u Županiji i Općini imati partnere spremne za međusobnu suradnju i pomoć.

Na skupštini su podijeljene i nove članske iskaznice koje su donacija člana Udruge Danijela Fridla, koji ih je dizajnirao i izradio.

Godišnju skupštinu uveličao je svojim nastupom mješoviti pjevački zbor Udruge Kaj pod vodstvom Marije Kumrić. Skupština je završila uz ugodnu atmosferu i druženje, a vrijedne članice su se pobrinule za slatke delicije.

Udruga Zagoraca Kaj

Pročitajte još

Učitavanje...