Zadržao dnevni utržak

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je početkom mjeseca studenog, 41-godišnji hrvatski državljanin kao prodavač u poslovnici u Dalju, zadržao dnevni utržak u iznosu od 6000 kuna, vlasništvo pravne osobe iz Zagreba. Protiv 41-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Pronevjera.

Krao s terasa ugostiteljskih objekata

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je 64-godišnji hrvatski državljanin u periodu od sredine mjeseca srpanja do kraja mjeseca studenog ove godine, počinio kazneno djelo Krađa. Prijavljeni 64-godišnjak je u Osijeku, s terasa tri ugostiteljska objekta ukrao ukrasno cvijeće i tri stolice te u trgovačkom centru u Osijeku različite slatkiše i konzerviranu hranu. Pravnim osobama iz Osijeka je počinjena materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ostao bez novca za skijanje

Početkom mjeseca prosinca, 37-godišnji hrvatski državljanin je putem Internet stranice za rezervaciju smještaja, pronašao oglas za smještaj u Italiji i odlazak na skijanje. Putem e-maila, 37-godišnjak je stupio u kontakt s nepoznatom osobom te je nakon dogovora, na račun nepoznatog vlasnika uplatio više od 24 tisuća kuna za rezervaciju dogovorenog smještaja. Nakon obavljene uplate novca, nepoznata osoba je s Interneta uklonila oglas za iznajmljivanje smještaja i prekinula daljnju komunikaciju s 37-godišnjakom i nije mu vratila uplaćeni novac. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 13 prometnih nesreća, gdje su u 3 prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, a dvije osobe teško tjelesno ozlijeđene. Preostalih 10 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se 5 prometnih nesreća, na području Našica 4 prometne nesreće, na području Belog Manastira 2 prometne nesreće i po 1 na području Đakova i Belišća.

Jučer, 27. prosinca, u 13,40 sati, u Bilju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozačica osobnog automobila, 41-godišnja hrvatska državljanka iz Bilja je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom udarila u biciklistu koji se kretao ispred nje te joj je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,82 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 23,25 sati, u Gradcu Našičkom, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene. Vozač osobnog automobila, 28-godišnji hrvatski državljanin iz Našica je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još