Za kupnju preko interneta „peglala” tuđu karticu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin otkrivena je 57-godišnjakinja koja je tijekom posljednje dvije godine u više navrata koristila bankovnu karticu 45-godišnjaka za kupnju preko interneta. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta od oko 4.400 eura. Protiv 57-godišnjakinje slijedi posebno izvješće za kazneno djelo „Računalna prijevara“ Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Napao dostavljača pizze i oteo mu novčanik

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin otkriven je maloljetni razbojnik koji je 11. ožujka u Osijeku fizički napao 46-godišnjeg dostavljača pizze i ukrao mu novčanik. Pričinjena je materijalna šteta od oko 270 eura. Protiv maloljetnika slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.

Oštetio retrovizore i ukrao kameru

Nepoznati počinitelj je između 15. i 16. ožujka u Višnjevcu ispred obiteljske kuće otkinuo i ukrao retrovizore s automobila te kameru za interfon. Vlasniku 53-godišnjaku nastala je materijalna šteta od oko 1.100 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća, gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, a u šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Na području PPRP Osijek dogodile su se četiri prometne nesreće, u Belišću dvije, a u Belom Manastiru i Donjem Miholjcu po jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 1,55 promila

U nadzoru prometa jučer su zaustavljena dva vozača osobnog automobila i jedan biciklist koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16,42 sata u Šećerani, kada je zaustavljen 58-godišnji vozač osobnog automobila iz Šumarine. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,55 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još