Za dobitak na nagradnoj igri uplatila više od 3.700 eura

Nepoznati počinitelj je od 28. veljače do 18. ožujka putem društvene stupio u kontakt s 60-godišnjakinjom s područja Đakova te ju je lažnim prikazivanjem činjenica oko dobitka na nagradnoj igri doveo u zabludu zbog čega je na račun nepoznate osobe uplatila više od 3.700 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Platio automobil koji do danas nije dobio

Preko internet oglasnika 71-godišnjak iz Osijeka se 16. ožujka javio nepoznatoj ženskoj osobi s kojom je dogovorio kupnju i dovoz osobnog automobila za iznos od 1.600 eura. Nakon što je uplatio navedeni iznos na račun nepoznate osobe prevarantica se više nije javljala niti mu je isporučila željeno vozilo. Policija traga za počiniteljicom.

Građanin pronašao tromblonsku minu i bombu

Dvadesetdevetogodišnjak je jučer oko 13,40 sati između mjesta Kamenac i Popovac na predjelu Banovog Brda prilikom šetnje pronašao tromblonsku minu M60 i ručnu bombu M52 P3, a koju je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Otkriven računalni prevarant

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 31-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“. Tijekom lipnja 2023. godine, 62-godišnjak je u tri navrata u ime kupovine „Bitcoina“ osobi koja mu se predstavila kao broker, a s kojim je komunicirao putem mobitela dostavio šifru mTokena tekućeg računa pomoću kojeg je počinitelj s njegovog računa također, u tri navrata izvršio isplatu ukupnog iznosa od 9.250 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek po dvije na području PP Beli Manastir i PP Đakovo te jedna na području PP Belišće.

Evidentirano šest alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano šest vozača (4 osobnog automobila, 1 bicikla i 1 motocikla ) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao motociklom s 2,04 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 1,50 sati u Martinu kada je u nadzoru prometa zatečen 43-godišnjak iz Donje Motičine koji je upravljao motociklom te mu je utvrđena prisutnost od 2,04 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Skrivio prometnu nesreću s 2,46 promila

Na državnoj cesti broj 517 između Širina i Petlovca jučer u 14,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Pedesetčetverogodišnjak iz Novog Bezdana upravljao osobnim automobilom te uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,46 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.780 eura ili kazna zatvora, zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još