Vozio moped s 3,15 promila


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 15. lipnja, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 4 vozača (2 vozača osobnog automobila, 1 bicikla i 1 mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 11,45 sati u Lacićima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozača mopeda 61-godišnji hrvatski državljanin iz Lacića. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 3,15 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 17. lipnja u prijepodnevnim satima provest će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

 

Krali sportske artikle

U vremenu od 4. do 10. veljače, iz trgovačkog centra u Osijeku, 29-godišnji hrvatski državljanin iz Širokog Polja i 62-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, ukrali su veću količinu različitih sportskih artikala. Trgovačko društvo oštećeno je za oko 5500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Krađa novačnika iz autobusa

U periodu od 11. do 12. lipnja, od 13 do 23 sata, u Ulici Bartola Kašića u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz parkiranog autobusa ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama vlasništvo 41-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira. Vlasniku je nastala šteta od oko 3700 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Ukrao bicikl iz podruma

Jučer, 15. lipnja, u Osijeku, Vijenac Ljube Babića, nepoznati počinitelj je iz podruma stambene zgrade ukrao bicikl vlasništvo 26-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasniku je nastala šteta od oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Trojka ukrala motokultivator

Jučer, 15. lipnja, oko 4,20 sati, s poljoprivredne površine u mjestu Suza, 26-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka, 24-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka i 28-godišnji hrvatski državljanin iz Republike Njemačke, ukrali su motokultivator vlasništvo 33-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Suze. Vlasniku je nastala šteta od oko 4000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Pronašao tromblonsku minu M-60

Jučer, 15. lipnja, u vikend naselju u blizini mjesta Topolje, građanin iz Šećerane pronašao je odbačenu tromblonsku minu M-60. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske na siguran način je izuzeo tromblonsku minu s mjesta pronalaska. Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

 

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobile lake tjelesne ozljede. Preostalih pet prometnih nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće te po jedna prometna nesreća na području Belog Manastira, Đakova i Našica.

Stric pivo

Pročitajte još