Vježba evakuacije u OŠ Dore Pejačević Našice

Prošli je tjedan s početkom u 13:45h označen početak vježbe evakuacije svih osoba zatečenih u prostoru matične školske zgrade. Simulirana je evakuacija za požarnu opasnost, a školskom požarnom sirenom je imitirana dužina zvučnog signala za nastanak požarne opasnosti (20 sek. zvuk sirene – 15 sek. pauza – 20 sek. zvuk sirene – 15 sek. pauza – 20 sek. zvuk sirene).

Učenici su s nastavnicima i pratećim osobljem izašli na svoja mjesta evakuacije u vremenu od jedne minute i pedeset i sedam sekundi (1,57 min). Voditelj ekipe za evakuaciju i članovi ekipe za evakuaciju bili su osposobljeni te je vježba evakuacije protekla zadovoljavajuće, navode iz škole.

Nakon što su svi bili prisutni na zbornom mjestu oglašen je znak za prestanak opasnosti. Pripadnici vatrogasne jedinice Našice održali su pokaznu vježbu gašenja požara u školskom dvorištu. Tijekom vježbe evakuacije nastavnici su se zajedno sa učenicima ponašali u skladu s prethodno izvršenim upoznavanjem s načinom ponašanja pri požaru i evakuaciji u slučaju pojedinih ugrožavajućih faktora, koji bi mogli djelovati na promatranom prostoru. Voditelj evakuacije bila je Ivana Feldi Drašinac.

Pročitajte još