Vinari i proizvođači hrane iz Osječko – baranjske županije predstavili proizvode na 19. Danima vina u Vrbniku

Zdravicom s pjenušcima lokalnih vinarija, 25. kolovoza 2023. godine na središnjem Trgu Škujica u Vrbniku na otoku Krku svečano su otvoreni 19. Dani vina Vrbnik, a prigodni program popratio je nastup mladih folkloraša Kulturno – umjetničkog društva Frankopan. Manifestacija se nastavila i 26. kolovoza te je bila prigoda da ljubitelji dobre kapljice i brojni turisti uživaju u vinima, ali i delicijama ne samo s Kvarnera, već i iz Osječko – baranjske županije, čiji se vinari i proizvođači hrane tradicionalno predstavljaju na ovoj manifestaciji.

Uz brojne goste i turiste, manifestaciji su nazočili zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić, načelnik Općine Vrbnik Dragan Zahija, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva poljoprivrede te članovi Europskog vinskog viteškog reda iz Hrvatske.

Prezentira je sve dobro i kvalitetno što se radi u Slavoniji i Baranji

Posebno zanimanje više od 3.000 posjetitelja izazvali su štandovi s proizvodima iz Osječko – baranjske županije na kojima su svoje proizvode ponudili vinari iz Zmajevca te proizvođači kulena i suhomesnatih proizvoda, sira, rakija i žestokih pića i drugih delicija.

Zamjenik župana Josip Miletić izrazio je zadovoljstvo što se u Vrbniku prezentira sve dobro i kvalitetno što se radi u Slavoniji i Baranji. „Tu su vina, kulen, šljivovica i druge rakije, sir i drugi proizvodi. Zahvaljujem načelniku Draganu Zahiji koji nam je bio dobar domaćin, a upućujem pozivnicu svima koji su kušali naše proizvode da dođu u Slavoniju i Baranju i probaju puno više domaćih delicija kojima se s pravom dičimo.” – rekao je Miletić.

Načelnik općine Vrbnik Dragan Zahija zadovoljan je brojnim posjetiteljima te suradnjom s Osječko – baranjskom županijom.

Pročitajte još