Velimirovčani uspješni na šahovskom turniru „Čarobni prsten”

U Valpovu je d 01. do 3. prosinca 2023.godine odigran 25. ženski šahovski turnir „Čarobni prsten” loji je ujedno i žensko prvenstvo Osječko – baranjske županije. Nastupile su 32 igračice iz cijele Hrvatske. Igrano je 7 kola, Švicarac, s tempom 30 minuta + 30 sekundi po odigranom potezu.

Na turniru je pobijedila Slovenka Petra Kejžar, bivša igračica ŠK „Radnik” Velimirovac, a drugo mjesto osvojila je Neomi Grgić, igračica ŠK „Radnik” Velmirovac koja je proglašena pobjednicom i najuspješnijom igračicom Osječko – baranjske županije.

Na prvenstvu je nastupilo još 5 kadetkinja ŠK „Radnik” koje su postigle sljedeće rezultate:

10. mjesto Paula Jurić – srebrna do 15 godina

15. mjesto Mia Dundović

21. mjesto Franka Tomaić – srebrna do 11 godina

23. mjesto Ema Tomaić

24. mjesto Ingrid Holjenčin

Uz Čarobni prsten odigran je i 19. kadetski šahovski turnir “Iovallium” koji je ove godine bio i najbrojniji do sada. Igralo ga je 111 kadeta i kadetkinja. Nastupilo je i troje kadeta ŠK “Radnik” Velimirovac i postigli su sljedeće rezultate:

15. mjesto Nikola Tomaić

40. mjesto Roko Laslavić

106. mjesto Mia Laslavić

Uz ova dva već tradicionalna turnira, u subotu 2.12.2023. godine organiziran je i turnir šahovskih nada Osječko – baranjske županije. Na njemu su nastupili mladi igrači početnici koji još nisu registrirani i kojima je ovo, uglavnom, bio prvi turnir. Prijavio se 21 igrač za turnir i među njima 4 igrača ŠK “Radnik” Velimirovac, a postigli su sljedeće rezultate:

07. mjesto Fran Grgurić

15. mjesto Niko Galić

18. mjesto Ivana Bračun

20. mjesto Tena Grgurić

Pročitajte još