Velikih 12 godina humanitarnog rada LPR „Mimoza” Đurđenovac

U prostorijama Društvenog doma Đurđenovac jučer je održana je redovna izborna skupština ULPR Mimoza. Na početku treba naglasiti kako je to bila prilika da članovi razmijene iskustva i ideje te ojačaju svoju povezanost i posvećenost zajedničkom cilju – borbi protiv raka. Udruga za borbu protiv raka ima važnu ulogu u društvu, jer pruža podršku oboljelima te educira javnost o ovoj opakoj bolesti.

Tako je jučer izabrano novo vodstvo u sljedećem sastavu: doktorica Dragica Pavlić, predsjednica, dopredsjednica Mancika Patko, Mirjana Jug, blagajnica, tajnica je Nada Novaković, a članovi odbora su Mirjana Lovaković te Anica Pejaković. Bivša predsjednica Udruge doktorica Ljiljana Hodak naglasila je kako „Mimoza” igra izuzetno važnu ulogu u svojoj zajednica sa svojim humanitarnim djelovanjem.

„Naša udruga postoji 12 godina i osnovana je na inicijativu oboljelih žena od karcinoma koje su bile učlanjene u udrugu u Našicama. Nažalost, pokazala se potreba za osnivanjem ovakve udruge i u Đurđenovcu zbog velikog broja oboljelih te smo tijekom svih ovih godina radili na dobrobit čitave zajednice i na dobrobit svih naših oboljelih članova. U početku smo krenuli skromno s obilježavanjem Dana mimoza, Dana narcisa te Dana ružičaste vrpce, a kasnije smo krenuli i na neke druge akcije kako bi kroz kreativne radionice izrađivali predmete koje poklanjamo našim sugrađanima, a oni nam pomažu s novčanim donacijama. Također, uz financijsku, našim članovima dajemo i onu moralnu te zdravstvenu podršku.” – zaključila je predsjednica Hodak istaknuvši kako svojim bolesnim članovima slabijeg imovinskog stanja daju jednokratnu pomoć, a u suradnji s Hrvatskim željeznicama članovi udruge i njihova pratnja imaju 75% olakšice.

Pročitajte još