Veliki uspjeh Auto kluba Panonija Našice

 

Jučer se u organizaciji AK „Trkaća Panda” na parkiralištu Westgate City vozila prva od četiri ovogodišnje utrke državnog prvenstva karting slaloma za uzraste 10 do 18 godina. Posebnost ove prve utrke, osim toga što je prva u povijesti koja se bodovala za prvenstvo Hrvatske, je i ta što će najbolja vozačica te najbolji vozač predstavljati RH na FIA Motorsport Games 2024, olimpijadi auto i karting sporta, koja će se održati od 23. do 27. listopada ove godine u Valenciji.

Našički klub predstavljalo je pet vozačica i vozača, a svojim fantastičnim vožnjama osigurali su odlične pozicije na ljestvici državnog prvenstva karting slaloma. Sara Glasovac i Thomas Orban Sauer predstavljat će RH na olimpijadi. Sara, prvakinja ženske konkurencije, 3. mjesto u klasi dva, te nevjerojatno 4. mjesto u ukupnom poretku, kao i Thomas s osvojenim prvim mjestom u ukupnom poretku te prvim mjestom u klasi dva, svojim pobjedničkim vožnjama osigurali su ulazak u reprezentaciju Hrvatske te priliku da se u disciplini karting slaloma okušaju i na svjetskoj razini.

Uz njih, odlične vožnje pokazala je svima nazočnima i Lea Gašparić. Svoju prvu utrku završila je na drugom mjestu klase jedan te na petom mjestu u konkurenciji vozačica.

Izvrstan uspjeh, s tek dva održana treninga, postigla je od nedavno aktivna vozačica, Jelena Bijuklić. Bez gotovo ikakvog iskustva u vožnji karting slaloma uspjela je izboriti odlična vremena na stazi te nakon zbrajanja svih vožnji ostvaruje 3. mjesto vozačice, 5. mjesto u klasi te odlično 6. mjesto ukupnog poretka.

Mateo Glasovac, uz vidnu tremu, radi nekoliko manjih grešaka te završava na 7. mjestu u klasi dva te 9. mjestu ukupnog poretku.

„Iznimno smo ponosni na ovaj fantastičan uspjeh naših vozača. Dugo se pripremamo za ovo, napokon proglašeno, prvenstvo Hrvatske. Ogroman trud je uložen u veoma komplicirano i zahtjevno održavanje treninga gdje svaki puta iznova moramo dovlačiti svu potrebnu opremu na parking jezera Lapovac te nakon treninga to sve spakirati i vratiti. Ali evo, trud se isplatio. Imamo uistinu kvalitetan trenažni program čiju smo funkcionalnost imali prilike provjeriti jučer. Imamo vidno talentirane vozače koji su, možemo reći, dominirali stazom. Na kraju, od dva moguća vozača za reprezentaciju RH, oba su iz našeg kluba. Želio bih se zahvaliti predstavnicima Grada Našica na svoj podršci koju imamo kao i na mogućnosti korištenja parkinga jezera Lapovac. Zajednički je ovo uspjeh.” – izjavio je Vjekoslav Kovačević, predsjednik AK Panonija.

Izvor: AK Panonija

Pročitajte još