Veliki broj aktivnosti tijekom Dana otvorenih vrata Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice

 

Srednja škola Isidora Kršnjavoga ovaj je tjedan otvorila svoja vrata svima koji žele zaviriti u svijet istraživanja i umjetnosti. Manifestacija Dani otvorenih vrata, čija je tema „Inteligencija”, obuhvaća raznoliki program, a ove godine poseban naglasak stavljen je na Tjedan kreativnosti i Festival znanosti, koji se paralelno obilježava u 37 gradova diljem Hrvatske. Tako je u ponedjeljak našička srednja škola obilježila rođendan Isidora Kršnjavoga i Stanka Bilinskog polaganjem cvijeća ispred njihovih bista, a program se nastavio mnogobrojnim radionicama kojeg možete pronaći na ovoj poveznici.

Jedna od zanimljivih aktivnosti koja se održala danas bila je školski pub kviz pod nazivom „Multiple intelligences: what are you good at?” koji je vodila profesorica Vedrana Ćosić, a učenici su se natjecali odgovarajući na pitanja iz opće kulture. Učenici su također imali priliku sudjelovati u radionici izrade glazbenih instrumenata i stvaranja zajedničke melodije, koju je vodio profesor Goran Hajnal. Valja napomenuti kako su se ovoj radionici pridružili i učenici 7. razreda OŠ Dore Pejačević Našice u pratnji profesorice Sanje Portnar.

SŠIK Našice nudi rješenja za sve učenike

Ravnatelj Željko Filjak izrazio je zadovoljstvo velikim brojem posjetitelja i interesom za njihovu školu, a najavio je i slične događaje u budućnosti.

„Već tradicionalno u našoj školi nastojimo provoditi aktivnosti vezane uz promociju škole kojom povećavamo njenu vidljivost i predstavljamo budućim učenicima naše aktivnosti. Tijekom ovog tjedna, od 22. do 26. travnja, održavaju se Dani otvorenih vrata koji se odvijaju paralelno s Festivalom znanosti. S obzirom na to da su današnji učenici sve više okrenuti ekranima i medijima, nastojimo povezati digitalne i tradicionalne metode u nastavi. Od velike je važnosti da su prezentacije i prateći sadržaji dostupni učenicima kao podrška u učenju, pružajući im različite teorije i informacije na različitim platformama. Međutim, smatram da je neprocjenjiva vrijednost onoga što nastavnici pružaju u razredu. Nastojimo poticati tu vrijednost kroz različite radionice i aktivnosti koje učenici provode tijekom nastave.

Iako su digitalni alati važni, oni se ne mogu mjeriti s interakcijom i osobnim angažmanom nastavnika u učionici – taj vid nastave je nezamjenjiv. Naš cilj je privući učenike u znanost i potaknuti ih da istraže područja u kojima mogu postići veći napredak nego što su mislili da je moguće. Također bih istaknuo kako je naša škola polivalentna te kroz mozaik aktivnosti svatko doprinosi na svoj način, donoseći svoj jedinstveni pristup. Upravo ti različiti pristupi, posebno oni koji imaju znanstvenu nit, mogu potaknuti učenike na dublje razmišljanje i postizanje efektnih rezultata. To je ono što nastojimo postići – probuditi strast prema znanosti kod učenika. Misija naše škole je pružiti svakom učeniku priliku da istraži područje znanosti u kojem se osjeća sposobnim i u kojem može postići uspjeh.” – izjavio je ravnatelj Filjak s nadom da će ovi pristupi potaknuti učenike na aktivno sudjelovanje i učenje na način koji će im biti koristan u budućnosti. Od sutrašnjih aktivnosti svakako treba izdvojiti pripremanje koktel partya, desertnih zalogajnih jela te koktela – ove radionice će se održati od 8:30 do 12:00 sati pa slobodno navratite u Srednju školu Isidora Kršnjavoga, vrata su otvorena!

Pročitajte još