Veleposlanik Izraela u nastupnom posjetu Osječko – baranjskoj županiji

U nastupni posjet Osječko – baranjskoj županiji danas (13. srpnja 2021. godine) došao je veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj NJ. E. Ilan Mor te se u sjedištu Županije u Osijeku sastao sa županom Ivanom Anušićem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESastanku su nazočile i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović te pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling, a razgovaralo se o mogućoj suradnji i razmjeni primjera dobre prakse u nekoliko važnih područja.

Veleposlanik Ilan Mor ponudio je suradnju na području poljoprivrede i tretmana komaraca

„Danas smo s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ilanom Morom razgovarali o suradnji Osječko – baranjske županije i Izraela prije svega na području gospodarstva i poljoprivrede. Neke od tema koje smo otvorili tiču se sustava navodnjavanja, borbe protiv komaraca, ali i pametnih tehnoloških rješenja u gradovima (smart city sustavi) jer nam je važno čuti njihova iskustva i primjere dobre prakse, osobito u domeni navodnjavanja.” – kazao je župan Anušić te zahvalio veleposlaniku na dolasku.

Veleposlanik Ilan Mor zahvalio se županu na prijemu i ponudio suradnju, prije svega na području poljoprivrede i tretmana komaraca.

„Imali smo izuzetno kvalitetan sastanak sa županom te sam ga pozvao u posjet Izraelu kako bismo dodatno produbili našu suradnju. Neka od najvažnijih područja buduće suradnje tiču se poljoprivrede, digitalnih rješenja, ali i učinkovitije borbe protiv komaraca u kojoj Izrael ima puno iskustva. Nasreću, nemamo tako izražen problem jer smo geografski drugačije područje od Osječko-baranjske županije, međutim s komarcima se borimo od najranije faze, odnosno tretiramo ličinke i to bez korištenja pesticida – istaknuo je veleposlanik NJ.E. Ilan Mor.

Pročitajte još

Učitavanje...