Vatrogasci upozoravaju – Oprezno s korištenjem božićnih dekoracija

Bliži nam se vrijeme ukrašavanja domova stoga je važno pridržavati se savjeta vatrogasaca jer je u ovome razdoblju povećana opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja dekoracija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENaime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca.

Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo uživati u nadolazećem blagdanskome razdoblju

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj stoga se ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu.

„Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo uživati u nadolazećem blagdanskome razdoblju, bez požara i nesreća. Također, kako bi upozorili građane na potencijalne opasnosti od izbijanja požara zbog neispravnih dekoracija, Hrvatska vatrogasna zajednica tijekom prosinca provodi preventivnu kampanju. Tako su prigodni plakati s porukama postavljeni diljem Hrvatske, a radijski i TV spotovi emitiraju se na nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi približili savjete građanima.“ – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Podsjetio je kako u slučaju da primijetite požar odmah nazovete vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Izvor: HVZ

Pročitajte još