Varalica se predstavio kao direktor

Policijska uprava osječko – baranjska priopćila je da je nepoznati počinitelj od 12. do 16. siječnja uputio elektronsko pismo djelatnici jednog trgovačkog društva iz Valpova, kojoj se lažno predstavio kao direktor tvrtke te je od nje zatražio uplatu na račun jednog trgovačkog društva izvan granica Republike Hrvatske u iznosu većem od 31.000 eura, što je ona učinila. Ubrzo je shvatila da prevarena, zbog čega je od odgovorne osobe društva zaprimljena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela prijevare.

U pretrazi doma pronađeno vojno streljivo

Jučer je obavljena pretraga doma i drugih prostorija na području Baranje kojima se koristi 36-godišnjak. Tijekom pretrage je pronađeno i uz potvrdu oduzeto kućište motora protugradne rakete bez eksplozivnog punjenja, metalna košuljica protupješačke rasprskavajuće mine bez upaljača i eksplozivnog punjenja i 267 vojnog streljiva.

Platio grafičku karticu koju nije dobio

U Policijskoj postaji Našice jučer je zaprimljena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela računalne prijevare, počinjeno tako što je 35-godišnjak pronašao oglas za prodaju grafičke kartice na Njuškalu, koju je 12.siječnja putem internet bankarstva platio 624 eura preko dobivenog linka za uplatu. Plaćenu karticu nije dobio, niti mu je vraćen novac, a s počiniteljem više ne može stupiti u kontakt.

 

Izvor: PU osječko-baranjska

Pročitajte još