Uz suze završila 19. Ljetna škola mladih društva Crvenog križa naše županije

Mladi Crvenog križa Našice su se nakon 10 dana vratili sa 19. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko – baranjske županije. Ljetna škola mladih je ove godine okupila 62 mladih iz cijele županije, Slavonskog Broda, Tuzle, Sombora i Novog Sada na edukaciju iz raznih programa djelovanja Crvenog križa.

Po dvoje mladih iz CK Našice je sudjelovalo na četiri osnovna programa Ljetne škole mladih. Leona Kovačić i Andrea Puhanić su položili Prvu pomoć, Petra Guljaš i Rea Minarek – Realističan prikaz ozljeda, Ema Jović i Lea Boškić – Terenske jedinice, a Iva Bogdanović i Lana Zebić – Klimatske promjene i prevenciju trgovanja ljudima. Uz osnovne programe, mladi su na ljetnoj školi sudjelovali i u radionicama: Komunikacija i mediji, Superspasioc i Prevencija ovisnosti. CK Našice je sudjelovao i u organizaciji i samoj provedbi ljetne škole. Dunja Golub je vodila program Prve pomoći, Dorijan Lamot program Terenske jedinice, a Igor Feldi više raznih aktivnosti u više programa.

U slobodno vrijeme sudionici su provodili sportske aktivnosti (graničar, odbojka, plivanje..), izlet na Jankovac, ples, kino večer, karaoke, društvene igre… Zadnjeg dana ljetne škole, pred uzvanicima su pokazali što su naučili. Sudionici programa Prva pomoć, Realističan prikaz ozljeda i Terenske jedinice su svoje znanje pokazali u vježbi simulacije olujnog nevremena.

Na svečanosti zatvaranja ljetne škole predstavili su se i sudionici programa Klimatskih promjena i prevencije trgovanja ljudima te Prevencije ovisnosti. Među uzvanicima su se našli i redovni predavači na ljetnoj školi, Ustavni sudac RH Mato Arlović, Branka Arlović te bivši predsjednik RH Stjepan Mesić. Na svečanosti su bili nazočni i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, gradonačelnik Grada Orahovice Saša Rister, ravnatelji društava Crvenog križa i mnogi drugi. Ovim putem se GDCK Našice zahvaljuje i čestita mladima što su odvojili 10 dana ljeta kako bi sudjelovali, educirali se na teme kojima se bavi Crveni križ te uspješno položili svoje programe kako bi ih mogli prenositi dalje u našoj lokalnoj zajednici.

Pročitajte još