Utrka XCO Lapovac 2019.

Utrka XCO Lapovac 2019.

Utrka XCO Lapovac 2019.

Ovog vikenda u organizaciji Biciklističkog kluba Našice održano je drugo kolo Slavonsko brdsko biciklističke lige Giant, a ujedno i Prvenstvo Slavonije u XCO disciplini. Tako je okolica jezera Lapovca bila poligon za MTB utrku pod nazivom XCO Lapovac 2019.

Bilo je to deveto izdanje ove već iznimno popularne utrke na kojoj se okupilo 70-ak biciklista koji su potegli iz Mađarske, Srbije, Crne gore, Bosne i Hercegovine i, naravno, naši domaći. Na stazi cross – country kružnog oblika, prilagođenoj za sve bicikliste, dužine 4000 metara sa 120 metara uspona po krugu vještine i brzinu odmjerili su vrsni biciklisti. Natjecatelji u morali proći tri teška uspona, kroz blato, šumu, velike zavoje te nizbrdicama, a na nekoliko točaka dočekalo ih je osvježenje koje je pripremilo Gradsko društvo Crvenog križa Našice.

U najjačoj kategoriji, Elite, prvak je Matija Meštrić – BK Maraton Beciklin, srebrni je Matej Skuzin – BBK Požega, a treći je kroz cilj prošao Saša Jeftinić – BK Lood. Među ženama sestre Filipović su uzele prve dvije pozicije ispred Dorine Crnčan. Nakon utrke najboljima su uručene bogate nagrade, slavonski čobanac za sve sudionike i pratnju. Na utrci su nastupili i članovi domaćinskog kluba pa je tako u kategoriji Junior 8. mjesto osvojio Patrik Elijaš, u Veteranima 3. mjesto Ivan Adžić, 5. mjesto Antun Umiljanović (kategorija A), 3. mjesto Tihomir Šatrović (kategorija B) te 6. mjesto Duško Marić (kategorija C).

[aigpl-gallery id=”37800″]

Pročitajte još