Utajio porez i oštetio državni proračun za više od 3.000 eura

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika ove Policijske uprave utvrđena je osnovana sumnja da je 66-godišnjak s područja Osijeka počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“. U vremenu od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine 66-godišnjak iz Osijeka kao direktor tvrtke ispostavljene i naplaćene račune dvjema tvrtkama nije evidentirao u poslovnim knjigama niti je podnosio porezne prijave, čime je državni proračun RH oštetio za više od 3.000 eura. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provalio u trgovinu

Nepoznati je počinitelj jučer u 4,05 sati u Belišću provalio u trgovinu iz koje je ukrao neutvrđenu količinu cigareta i uložak registar kase u kojoj se nalazio blagajnički polog. Materijalna šteta naknadno će se utvrditi. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP i jedna na području Đakova.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa zatečena su dva vozača (jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,22 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,24 sata u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 37-godišnjak iz Đakova koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,22 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još