Uručen moderni mikroskop KBC-u Osijek zahvaljujući humanitarnoj utrci „Osijek trči”

U Kliničkom bolničkom centru Osijek, jučer (2. ožujka 2023. godine) je održano svečano uručenje donacije sredstava kojima je nabavljen moderni mikroskop za potrebe Kliničkog zavoda za patologiju i sudsku medicinu.

Riječ je o sredstvima prikupljenim tijekom humanitarne utrke „Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre” održane 4. prosinca 2022. na osječkoj promenadi, u sklopu obilježavanja Dana grada Osijeka. Četvrto izdanje utrke okupilo je preko 300 trkača svih dobnih kategorija, a sav iznos prikupljen od startnina i donacija uplaćen je na račun KBC-a Osijek.

Ovaj će mikroskop pomoći pri dijagnosticiranju i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti

Uručenju nagrade nazočili su organizator utrke Igor Delač, pomoćnik ravnatelja KBC-a Osijek za kvalitetu prof.dr.sc. Domagoj Drenjančević, predstojnica Kliničkog zavoda za patologiju i sudsku medicinu doc.dr.sc. Jasmina Rajc, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin te zamjenik župana Mato Lukić.

„Ideja je bila promovirati zdrav život, napraviti dobro djelo i usput proslaviti Dan grada Osijeka. U KBC-u uvijek postoji potreba za određenim uređajima, i raduje nas da je danas stigao mikroskop koji će pomoći pri dijagnosticiranju i ranom otkrivanju zloćudnih bolesti.” – rekao je Delač prilikom uručenja donacije.

Istaknuo je i želju da se utrku, koja je već poprimila međunarodni karakter, podigne na višu razinu te zahvalio gradskim i županijskim čelnicima, kao i svim volonterima i partnerima bez kojih inicijativa ne bi uspjela.

Osječko – baranjska županija pozdravlja ovakve humanitarne akcije

„Grad Osijek i ovaj se put rado uključio u organizaciju ove humanitarne akcije. Ovo je dobra poruka, prije svega za bavljenje sportom, a tu je i humanitarni dio ove akcije od koje prikupljena sredstva idu u dobre ruke, odnosno u KBC Osijek. Grad Osijek, iako nije osnivač bolnice, svake godine izdvaja oko 66.000 eura za donaciju osječkome KBC-u s kojim imamo izvrsnu suradnju.” – poručio je zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

„Osječko – baranjska županija pozdravlja ovakve humanitarne akcije i donacije kojima se nastoje poboljšati rad i uvjeti u osječkom KBC-u. Svake godine, iako nismo osnivač, i mi izdvajamo značajna sredstva kojima podupiremo njihov rad, svjesni važnosti za cijeli istok Hrvatske te smo tako u zadnjih nekoliko godina donirali preko tri milijuna kuna. S obzirom da ova humanitarna utrka ima i sportski karakter nama je izuzetno važna te bismo iduće godine u okviru prestižne titule Europske regije sporta voljeli da se u nju uključi što više mladih ljudi.” – zaključio je zamjenik župana Mato Lukić.

Pročitajte još