Upravljao biciklom s 2,71 promila

Na području PU osječko – baranjske tijekom vikenda evidentirana su 24 vozača (15 vozača osobnih automobila, sedam biciklista i dva vozača električnih romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u petak oko 22,30 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zatečen 45-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,71 promila alkohola u krvi.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede dok je u preostale četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac i PP Našice.

Rezultati pojačanih mjera

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 147 prekršaja od kojih je 69 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet nepropisnog korištenja mobitela, šest upravljanja neregistriranim vozilom, jedan upravljanja prije stjecanja prava te 28 ostalih prekršaja.

Pročitajte još