Upravljao automobilom s 3,18 promila

Na području PU osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano devet vozača (sedam osobnih automobila i dva vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 15,50 sati u Đakovu, kada je nadzoru prometa zatečen 56-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 3,18 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Otkriven kradljivac novčanika

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 39-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. O ovome smo već pisali, više možete pogledati OVDJE. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede dok je u preostalih pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Beli Manastir te po jedna na području PP Belišće i PP Našice.

Odigrana nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Turske

U Opus Areni u Osijeku jučer je od 20,45 do 22,42 sati odigrana nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO 2024. između reprezentacija Hrvatske i Turske. Prije, za vrijeme i nakon utakmice policija je postupala prema 14 osoba zbog sumnje u protupravna ponašanja kažnjiva po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih osoba policija će privesti nadležnom sucu za prekršaje. Kriminalističko istraživanje zbog izvođenja neprimjerene pjesme tijekom odigravanja utakmice od strane grupe gledatelja na stadionu se nastavlja.

Pročitajte još