Upravljao automobilom s 3,16 promila alkohola u organizmu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u razdoblju od 06. do 08. siječnja 2023. godine na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 30 vozača (27 vozača osobnih automobila i tri vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 212 prekršaja od kojih 119 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, tri upravljanja pod zabranom, tri upravljanja neregistriranim vozilom, jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 46 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 7. siječnja 2023. godine u 23,35 sati u Donjem Miholjcu, kada je nadzoru prometa zatečen 34-godišnjak iz Donjeg Miholjca, koji je upravljao osobnim automobilom s 3,16 g/kg alkohola u organizmu. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Prometne nesreće bez ozlijeđenih osoba

Tijekom posljednja 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske dogodile su se tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta. Na području PPRP Osijek došlo je do dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira do jedne prometne nesreće.

Pročitajte još