Upravljao automobilom s 3,08 promila

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,18 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 61-godišnjak iz Gašinaca, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 3,08 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Policija pronašla kradljivca

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjak iz Osijeka počinio kazneno djelo „Teška krađa“. Počinitelj je 7. rujna provalio u obiteljsku kuću u Osijeku iz koje je ukrao novac čime je 84-godišnjoj vlasnici nastala materijalna šteta od 180 eura. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz prostorije nogometnog kluba ukrao novac

Nepoznati počinitelj je 9. rujna na širem području Osijeka iz prostorije nogometnog kluba ukrao novac u vlasništvu dvadesetpetogodišnjaka iz Osijeka. Policija nastavlja intenzivno traganje za kradljivcem.

Ukrao bicikl

Nepoznati počinitelj je 9. rujna ispred stambene zgrade u Osijeku ukrao bicikl čime je 39-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta od oko 400 eura. Policija traga za počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede dok je u ostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira i Belišća te po jedna na području PPRP Osijeka i Đakova.

Skrivio prometnu nesreću s 2,19 promila

Između Đakova i Dragotina jučer u 12,50 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 60-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još