Uporabom blokatora ukrali veliku svotu novca iz vozila

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije PU osječko – baranjske i I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 24-godišnjak i 52-godišnjak počinili kazneno djelo „Teška krađa stvari velike vrijednosti“. Sumnjiči ih se da su u Osijeku 2. ožujka posebnim elektronskim blokatorom, takozvanim “đamerom”, spriječili zaključavanje vozila, nakon čega su iz njega 35-godišnjaku ukrali veliku svotu novaca. Temeljem naloga Županijskog suda Osijek 4. ožujka obavljene su pretrage automobila, stanova i drugih prostorija na području Osijeka, kojim se koriste osumnjičeni, prilikom čega je pronađeno i uz potvrdu oduzet dio ukradenog novca, blokator i drugo. Protiv osumnjičenih podneseno je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Policija moli građane da ne ostavljaju bez nadzora u vozilima nikakve vrijednosti.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojim je nastala samo materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijeka i Našica.

U nadzoru prometa zatečena 22 alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske od 3. do 5. ožujka u nadzoru prometa zatečena su 22 vozača (17 vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i dva vozača električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola evidentirano je još 217 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 217 prekršaja od kojih 91 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim vozilom i 85 ostali prekršaja.

Upravljao autom s 1,98 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 3. ožujka u 22,50 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zaustavljan osobni automobil s kojim je upravljao 52-godišnjak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,98 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Sletio s kolnika s 1,45 promila alkohola

U petak u 18,40 sati u Ribnjaku dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. 36-godišnji vozač osobnog automobila iz Našica uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,45 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Alkoholizirana izazvala prometnu nesreću

Na raskrižju Trpimirove i Europske avenije u subotu ujutro dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 31-godišnjakinja iz Osijeka upravljala je osobnim automobilom kojom prilikom je oduzela prednost prolaska te udarila u drugo vozilo. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole te joj je obavljenim alkotestiranjem utvrđena prisutnost od 1,29 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.030 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova.

Sedamdesetdvogodišnjak sletio s kolnika s 2,20 promila

Jučer, u 17,35 sati, na državnoj cesti broj 2, između Donje Motičine i Martina, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 72-godišnjak iz Našica upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,20 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još