Upisala podatke u lažnu poveznicu pa ostala bez 600 eura

Nepoznati počinitelj je jučer 20-godišnjakinji putem SMS-a poslao link lažne stranice dostavne službe u koji je upisala svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njezinog računa skinut iznos veći od 600 eura, navode iz PU osječko – baranjske. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Pedesetogodišnjak je jučer u šumi na širem području Našica pronašao pet ručnih bombi, šest tromblonskih mina te više raznog streljiva, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek, PP Belišće te PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečeno sedam alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano sedam vozača (četiri vozača osobnih automobila i tri vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,83 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 16,40 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnak, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 2,83 promila alkohola u krvi.

Rezultati akcije prometne policije

Na području cijele policijske uprave jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaja pješaka. Ukupno je utvrđeno 59 prekršaja od kojih 22 prekršaja pješaka, devet oduzimanja prednosti prolaska, sedam prekoračenja brzine kretanja vozila, pet nepropisnog parkiranja, tri nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, jedan nekorištenja zaštitne kacige, jedan upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan upravljanja tehnički neispravnim vozilom te devet ostalih prekršaja.

Pročitajte još