Uoči EURA, u centru Neuruppina predstavljena hrvatska turistička ponuda

Povodom Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, Hrvatska turistička zajednica je u Neuruppinu, bazi hrvatske nogometne reprezentacije, organizirala dva promotivna događanja kako bi građanima Neuruppina i regije Brandenburg približila Hrvatsku kao kvalitetnu, atraktivnu i poželjnu turističku destinaciju raznovrsne ponude u sklopu koje svatko može pronaći sadržaj za sebe.

S tim je ciljem jučer u prostorijama gradske galerije otvorena izložba fotografija „Doživi Hrvatsku“. Događanju su prisustvovali Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, Tonči Glavina, ministar turizma i sporta, Nico Ruhle, gradonačelnik Neuruppina, Nj.E. Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj te brojni drugi uzvanici.

Izložba „Doživi Hrvatsku“, mali hrvatski sajam i šest hrvatskih velikana

U okviru izložbe, posjetitelji imaju priliku uživati u najljepšim fotografijama hrvatskih krajolika, turističkih atrakcija, ali i hrvatskih nogometaša, a izložbu je među prvima razgledao Šime Vrsaljko, bivši hrvatski reprezentativac i glavni akter jedne od najupečatljivijih fotografija na izložbi nastalih tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. u Rusiji. Izložbene fotografije svi zainteresirani posjetitelji moći će razgledati svakodnevno za vrijeme trajanja Eura uz besplatan ulaz.

„Upravo kroz sinergiju sporta i turizma, možemo našu zemlju predstaviti na najljepši mogući način i zato smo željeli iskoristiti ovu priliku kako bismo Hrvatsku predstavili ne samo kao sportsku naciju, već i turističku destinaciju s bogatom prirodnom, kulturnom, povijesnom i eno-gastronomskom ponudom. Pred nama je najintenzivniji dio turističke godine, a s ovim dodatnim aktivnostima želimo potaknuti i dolazak novih gostiju. Našim Vatrenima želimo puno sreće i uspjeha, cijela Hrvatska je uz njih, a siguran sam kako će nas svojim nastupima ponovo učiniti sve ponosnima i našu zemlju u svijetu predstaviti na najljepši mogući način.” – izjavio je ministar Glavina.

Također, HTZ je na glavnom gradskom trgu, uz sve obalne županije, organizirala mali hrvatski sajam gdje će se svi posjetitelji imati priliku upoznati s bogatom kulturnom baštinom i raznovrsnom eno – gastronomijom, a pripremljen je i raznolik zabavno glazbeni program uz šibensku klapu Sebenico.

„Pozitivna natjecateljska energija i boravak Vatrenih u Neuruppinu odličan je povod za dodatne promotivne aktivnosti putem kojih ćemo svim građanima i posjetiteljima Neuruppina, siguran sam, još više približiti Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju. Pripremili smo bogat i zanimljiv program, a želja nam je maksimalno iskoristiti činjenicu što je naša zemlja u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po turizmu i sportu. Vjerujemo kako će naše aktivnosti imati pozitivan odjek i utjecaj na percepciju Hrvatske, kao i na turističke tijekove u ostatku godine, s posebnim naglaskom na nadolazeći glavni ljetni dio sezone kada se u hrvatskim destinacijama očekuje najveći broj gostiju.” – izjavio je direktor Staničić, istaknuvši da je upravo Njemačka najvažnije inozemno tržište za hrvatski turizam koje u ukupno realiziranim noćenjima ostvaruje udio od preko 20 posto.

Mali hrvatski sajam bit će otvoren 14. i 15. lipnja, a predstavljanju Hrvatske će značajno doprinijeti i postavljene skulpture hrvatskih velikana koji su svojim djelovanjem ostavili velik trag u hrvatskoj, ali i svjetskoj povijesti. To su skulpture izumitelja Nikole Tesle, istraživača Marca Pola, košarkaša Dražena Petrovića, kipara Ivana Meštrovića, matematičara Ruđera Boškovića te inženjera Slavoljuba Penkale, a koje su pozicionirane na različitim dijelovima glavnog gradskog trga.

Izvor: HTZ

Pročitajte još