Uništili dvije kupaonice – Materijalna šteta iznosi oko 50.000 kuna

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje s Ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da su 51-godišnjak i 30-godišnjak počinili kazneno djelo „Prijetnja“ i kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. Tijekom studenoga dvojac je završio renoviranje dvije kupaonice u poslovnom prostoru 50-godišnjakinje, koje su zbog neriješenih međuljudskih odnosa u potpunosti uništili razbivši sve postavljene pločice i inventar. Majstori su prijavljeni i za prijetnje 41-godišnjaku. Vlasnici, 50-godišnjakinji pričinjena je materijalna šteta od oko 50.000 kuna. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Preminula u bolnici od posljedica teške prometne nesreće

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u Budrovcima se 19. studenoga u 16,25 sati dogodila prometna nesreća. Do prometne nesreće došlo je na način da se 26-godišnji vozač osobnog automobila iz Viškovaca kretao ulicom Stjepana Radića u smjeru Đurđenovca, a da tom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti te je udario u nepropisno parkirano teretno vozilo.

Vozač i 22-godišnja suvozačica nisu koristili sigurnosni pojas, a trogodišnje dijete nije bilo u sjedalici. Vozač i dijete zadobili su lakše tjelesne ozlijede, dok je 22-godišnjakinja prevezena u Klinički bolnički centar Osijek, a potom i u Klinički bolnički centar Dubrava u Zagrebu, gdje je 25. studenog preminula od zadobivenih ozljeda. Protiv vozača osobnog automobila slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici Policijske postaje Đakovo, a tijekom kojega je cesta bila zatvorena te se promet odvijao zaobilaznim prometnim pravcima.

Započeo rekonstrukciju krova koju nikad nije dovršio

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“. Tijekom rujna 67-godišnjak je uplatio akontaciju za rekonstrukciju krova 36-godišnjaku koji se predstavio lažnim imenom i prezimenom, a koji do današnjeg dana nije dovršio radove niti je novac vratio. Vlasniku, 67-godišnjaku pričinjena je materijalna šteta od oko 20.000 kuna. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Prodavala tenisice pa ostala bez novca

Preko društvene mreže 20-godišnjakinja je u srijedu stupila u kontakt s nepoznatom osobom s kojom je dogovorila prodaju tenisica za 900 kuna, a naknadno na zahtjev kupca uplatila i porez. Nakon što je isporučila patike novac joj nije uplaćen čime joj je nastala materijalna šteta od oko 2.000 kuna. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri, a na području Belog Manastira jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 1,50 promila

Jučer je evidentirano 6 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15,10 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnjak iz Branjinog Vrha. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,50 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.

Pročitajte još