Ukrao novčanik pa podigao novce na bankomatu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je između 28. srpnja i 9. kolovoza iz zdravstvene ustanove u Osijeku ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Karticu je potom upotrijebio na bankomatu prilikom čega izvršio nekoliko transakcija, čime je oštetio 70-godišnju vlasnicu za gotovo 2.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Otkriveni kradljivci

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 75-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. O ovome smo već pisali, više možete pogledati OVDJE. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, 44-godišnjak je 4. listopada ispred zgrade u Osijeku ukrao nezaključani bicikl u vlasništvu 45-godišnjakinje, ne utvrđene materijalne štete. Slijede prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, PP Beli Manastir i PP Belišće.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana dva vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Rezultati pojačanih mjera

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno je utvrđeno 185 prekršaja. Najveća brzina utvrđena je na osječkoj obilaznici 106. brigade ZNG RH, na kojoj je ograničenje 110 kilometara na sat, a vozač se osobnim automobilom kretao brzinom od 182 kilometara na sat. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.

ROADPOL – „Focus on the Road“

Na području Policijske uprave osječko – baranjske od 9. do 15. listopada provedene su ROADPOL – „Focus on the Road“ pojačane preventivno – represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja korištenja uređaja poput mobitela, tableta, GPS uređaja za vrijeme upravljanja vozilom. Kontrolirano je ukupno 1657 vozila prilikom čega je utvrđeno 132 prekršaja.

Pročitajte još