Ukrao cigarete


Kako nam javljau iz PU osječko – baranjske u noći, 6. travnja, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovite robe na području Osijeka i ukrao više kutija različitih vrsta cigareta. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta u iznosu oko 800 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće, jedna na području Osijeka i jedna na području Belišća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, dok je druga prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.

Ostali događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske, u vremenskom periodu od 2. do 5. travnja, u prometu je zaustavljen 21 vozač koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (19 vozača upravljalo je osobnim automobilom, dok su dva vozača upravljala biciklom).

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je 5. travnja, u 19,50 sati, u Osijeku, u Kozjačkoj ulici, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca Punitovačkog. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 5. travnja, u 19,45 sati, u Bijelom Brdu, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom. Vozač se odbio alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu i oduzeto mu je vozilo. Također, unazad tri godine, 30-godišnjak je dva puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna novčana kazna u iznosu od 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još