Provalio u šupu i ukrao bicikl

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu 13. na 14. svibnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u šupu stambene zgrade i ukrao bicikl. Vlasnici 40-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Osijeka nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Čistio dvorište i pronašao bombe

Jučer, 14. svibnja, oko 16 sati u Čokadincima, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Virovitice prilikom čišćenja kuće i dvorišta pronašao je nekoliko ručnih bombi nepoznatog proizvođača. Bombe je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo na siguran način.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.

O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je četiri prometne nesreće. Prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreća, a na području Đakova jedna prometna nesreća.

Ostali događaji u prometu

Jučer, 14. svibnja 2020. godine na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 9 vozača (6 vozača bicikla, 2 vozača osobnog automobila i 1 vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,25 sati u Osijeku, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 51-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Biciklistu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 3,03 grama po kilogramu.

U 15,35 sati između Kućanaca Đakovačkih i Drenja dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 60-godišnji hrvatski državljanin iz Paljevina, koji je upravljao osobnim automobilom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika. Kod vozača je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,51 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 21 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još