Ukrali mobitele


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u subotu, 13. lipnja, 27-godišnji hrvatski državljanin i 36-godišnja hrvatska državljanka su sa stola terase igrališta u Habjanovcima ukrali mobilni telefon vlasništvo 27-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Habjanovaca. U srijedu, 5. kolovoza, u trgovačkom centru u Osijeku, 60-godišnji hrvatski državljanin je s prodajnog pulta ukrao mobitel vlasništvu 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Josipovca. Policijski službenici su ukradene mobilne telefone pronašli i vratili oštećenim vlasnicima. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave.

Razbio staklo na kapeli

U noći s 15. na 16. kolovoza, u Breznici Đakovačkoj, 19-godišnji hrvatski državljanin razbio je staklo na ulaznim vratima kapele i u unutrašnjosti stakla tri ikone svetaca. Pravnoj osobi iz Breznice Đakovačke nastala je šteta u iznosu od oko 700 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 8 prometnih nesreća. U četiri prometnih nesreća šest osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede, dok su preostale četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća i po jedna na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

 

Upravljao automobilom s 2,80 promila

Jučer, 27. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača (1 osobnog automobila i 3 bicikla) kojima je evidentirana nedozvoljena koncentracija alkohola.

 

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 23,40 sati u Osijeku, u Ulici Pavla Pejačevića, kada je u prometu zaustavljen 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila evidentirana je koncentracija alkohola u krvi od 2,80 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još