Ukrala mobitel i novčanik – Policija ju otkrila


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo krađa. U vremenu od 20. do 30. studenog 2020. godine, 68-godišnji hrvatski državljanin je s 36-godišnjakinjom ugovorio čišćenje stana iz kojeg je prilikom čišćenja ukrala novčanik s dokumentima, mobitel, novac i bicikl te vlasniku prouzročila materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometna policija pronašla oko 120 kilograma duhana

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 46-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Jučer, 28. siječnja, oko 9,40 sati, u Osijeku, u prometu je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljala 46-godišnjakinja. Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 120 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica „Ministarstva financija Republike Hrvatske“. Državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće na području Osijeka, Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Belišća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Jučer, 28. siječnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 16 sati, u Tenji, kada je u prometu zaustavljen 44-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu.

 

U 20,40 sati, u Belišću, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 34-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je sa kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još