Uhvaćen u krađi kablova

Kako doznajemo iz PU osječko – baransjke u noći s 14. na 15. prosinca, u Belom Manastiru, 18-godišnji hrvatski državljanin provalio je u ograđeni prostor tvrtke iz Belog Manastira i ukrao veću količinu telekomunikacijskih kablova vrijednosti oko 5000 kuna. Brzom intervencijom, policijski službenici su u blizini mjesta događaja pronašli i uhitili 18-godišnjaka. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 18-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.


Maloljetnik oštetio adventske ukrase

U subotu 4. i petak 10. prosinca, u Belom Manastiru, maloljetnik je oštetio adventske ukrase; „snjegovića“ i dijelove konstrukcije „prolaz dijamant“ te rasvjetnu lampu vlasništvo pravne osobe iz Belog Manastira. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 30 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se 4 prometne nesreće i po 2 na području Belišća i Belog Manastira.

Jučer, 15. prosinca, u nadzoru prometa zaustavljeno je 7 vozača (6 osobnog automobila i 1 bicikla) pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,39 sati, u Đakovu, kada je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova i kojemu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,60 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 2,50 sati, na županijskoj cesti broj 4257, između Bilja i Darde, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,84 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Stric pivo

Pročitajte još