Udruga starih sportova „Slavonac“ Našice na Danima slavonske šume

dani

dani

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU našem gradu postoji stvarno veliki broj vrlo vrijednih udruga koje naš grad promoviraju na svakom koraku.

Takva jedna udruga je sigurno i Udruga starih sportova „Slavonac“ Našice.

Povodom festivala Dana slavonskih šuma koji su uskoro pred, kao i o olimpijadi koja je održana prije par dana u Brođancima tajnik udruge Romeo Makov rekao je nekoliko riječi o radu udruge kao i onom što su im budući koraci.

Romeo Makov„Prije svega spomenuo bih ponovo da smo prije desetak dana sudjelovali na olimpijadi starih sportova u Brođancima i tamo smo se kao i do sada pokazali u najboljem svijetlu. Na ovo tradicionalno natjecanje došlo je 45 članova, a što me uvelike raduje od toga broja dvadesetero je bilo djece. Ove godine je bila stvarno velika konkurencija seniorki i seniora pa su tako ovoga puta samo djeca iz udruge osvojila medalje, dok smo mi stariji zauzeli pozicije ispod trećeg mjesta. U disciplini od prvog do četvrtog razreda od 20 ekipa osvojili su šesto mjesto, a od petog do osmog razreda također od dvadeset ekipa osvojila su treće mjesto. Na trkama sa “šinjama” od petog do osmog razreda osvojili smo prvo mjesto, u gađanju sa lukom i strijelom od 17 ekipa osvojili smo drugo mjesto. Pioniri od prvog do osmog mjesta od dvadeset ekipa u “kozani” osvojili smo također prvo mjesto. Isto tako naše žene u bacanju potkove osvojile su šesto mjesto, dok su u “kozani” osvojile četvrto mjesto. Konopaši su od 6 ekipa, a činili su ih ekipe iz Darde, Privlake, Bilja, Lacića i Soplja osvojili četvrto mjesto. Iako nismo osvojili medalju, mjesto nije loše s obzirom na konkurenciju ostalih ekipa koje su stvarno jake. Nakon tog stvarno velikog događaja u Brođancima, bili smo i ovog vikenda na 16. međunarodnim ETNO susretima u Bilju gdje smo sudjelovali na memorijalnom turniru u povlačenju konopa za muškarce i žene. Žene su u tom prilikom osvojile odlično drugo mjesto, dok smo mi u ponovo jakoj konkurenciji osvojili treće mjesto.“ – rekao je među ostalim tajnik udruge starih sportova „Slanovac“ Našice.

– > Udruga starih sportova „Slavonac“ Našice nastupila na olimpijadi u Brođancima

Za kraj tajnik Makov je najavio i veliki događaj za vrijeme održavanja festivala Dani slavonske šume koji će se održati od 10. do 13. rujna (slijedeći vikend).

dani2

„Na ovom festivalu ćemo naravno i mi sudjelovati i vjerujem s razlogom da će biti stvarno zanimljivo i vrlo napeto. Mi kao udruga organiziramo tako turnir u povlačenju konopa koji će biti 12. rujna (subota) u velikom parku u neposrednoj blizini malog jezera. Pozvalli smo sedam ekipa iz Privlake, Darde, Bilja, Rokovaca, Andrijaševaca, Lacića i mi kao domaćini. Prošle godine je nažalost bila kiša koja ipak nije uspjela pokvariti ugođaj, pa mogu čak slobodno reći kako je bilo i zabavno, što su se mogli uvjeriti i naši gledatelji.

– > Dani slavonske šume – Kompletna brošura

Zbog ove naše stvarno vrijedne udruge, ali i svih ostalih koji će također nastupiti na festivalu pozivaju se svi da dođu te budu dio festivala koji iz godine u godinu pobuđuje veliki interes kako domaćih, ali tako i stranih posjetitelja diljem cijele naše regije.

 

Pročitajte još

Učitavanje...