Udruga „KAJ” Našice – ‘’Slatko Zagorje u Našicama’’

Udruga „KAJ” Našice tradicionalno se uključila u obilježavanje Dana Grada Našica te je ispred Doma kulture danas postavila izložbu ‘’Slatko Zagorje u Našicama’’ uz degustaciju tradicijskih zagorskih kolača.

Posjetitelji su danas mogli kušati brojne tradicionalne zagorske slastice poput gužvare s rogačem, makom i orasima, štrukle, oblatne, šape, pite s višnjama i rogačem…

Kolači prema starim receptima baka i mama

Predsjednica Udruge Snježana Fridl istaknula je kako je ovo šesta manifestacija po redu kojom posjetiteljima prezentiraju i nude tradicijske starinske kolače prema receptima iz bilježnica svojih baka i mama.

– Uvijek nastojimo da ti naši štandovi imaju jedan tradicionalan štih, kako bi zagorski doživljaj u Našicama bio potpuniji. Stoga mi izvučemo i dosta našeg starinskog posuđa i prikažemo kako su se nekad posluživali kolači. Zahvaljujem se Gradu Našicama i Turističkoj zajednici na organizaciji , a prije svega Nacionalnom stožeru koji je dopustio popuštanje mjera kako bismo mogli organizirati višednevni program obilježavanja Dana Grada Našica – izjavila je Snježana Fridl.

Pročitajte još