Udruga Dar dobrote zaključuje izuzetno dobru 2021. godinu

„Adventski kalenDAR DOBROTE za našičku socku“ već tradicionalno obilježio je početak aktivnog i produktivnog prosinca u Udruzi Dar dobrote. Cilj kalendara, koji postaje jedna lijepa tradicija, bio je prikupiti pakete za sve obitelji koje su korisnici Socijalne samoposluge Našice, ukupno njih 132.

Prikupljen veći broj kalendara od planiranog

Ponovno je došlo do velikog odaziva građana te je skupljeno oko 160 „adventskih kalendara“. Kako je premašen broj korisnika, dio će prikupljenih proizvoda biti prebačen za početak nove godine, kažu iz Udruge. Važno je naglasiti da su se u ovu humanitarnu inicijativu uključile i sve našičke osnovne škole, kao i osnovna škola iz Podgorača zajedno sa župom sv. Nikole biskupa Podgorač što valja istaknuti kao vrlo važno, jer se time razvija i socijalna osjetljivost djece i mladih.

„Uz mnogobrojne donacije građana, bilo materijalne, bilo financijske, ponovno su nas posjetili i prijatelji iz Hrvatske kulturne zajednice iz Esslingena koji su dostavili donaciju glačala i dasaka za peglanje. Osim njih, donacijom nas je iznenadio i OPG Kolarić iz Sunje u iznosu većem od 5.000,00 kuna. Sve što je prikupljeno, pred sam Božić je i spakirano i razvezeno u nekoliko volonterskih timova. Kako bi paketi bili praktični spakirani pobrinuo se donacijom kartonskih kutija i obrt Breza. Donacije svih tih dobrih ljudi omogućile su opet osmijehe, ali i suze radosnice na licima korisnika Socijalne samoposluge Našice.” – rekao je predsjednik Uduge Robert Kresić.

Prvi puta aktivno sudjelovali u Adventu u Našicama

Nakon organizacije humanitarnog adventa prije pet godina i pojedinačnih adventskih aktivnosti, udruga se ove godine prvi put aktivno uključila u sudjelovanje na manifestaciji „Advent u Našicama“.

„Kako volonteri nisu prepustili ništa slučaju ni u ovom humanitarnom angažmanu, bogata humanitarna gastro ponuda bila je pun pogodak jer u sedam večeri koliko je Udruga osiguravala slane i slatke delicije, te kuhano vino i punč, za pomoć radu Udruge i Socijalne samoposluge prikupljeno je 23.320,00 kuna.” – dodao je Kresić i pohvalio angažman volontera koji je rezultirao gužvom pred adventskom kućicom Udruge i zadovoljstvom građana ponudom. Zahvaljujući tome rezultati su iznad svih očekivanja.

Nova 2022. godina bit će još bolja

Tako se i ova godina završava iznimno uspješno za Humanitarnu udrugu Dar dobrote, pa novih planova, a s njima i nekih novih izazova neće nedostajati ni u novoj 2022. godini. „Poučeni dosadašnjim iskustvom i dobrotom naših sugrađana imamo se itekako razloga nadati i novim uspjesima.” – zaključuju.

Pročitajte još