Udari groma zapalili bale sijena na dvije farme

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske na farmi u Tomašancima 18. kolovoza oko 23,20 sati nakon udara groma došlo je do požara na balama sijena. Zapaljeno je oko 2500 bala, a požar su ugasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Gorjani i Tomašanci. Slijedi očevid. Gotovo istovremeno je nakon udara groma došlo do požara i na farmi u Marijancima, kojom prilikom se zapalilo oko tisuću bala sijena. Požar su ugasili pripadnici DVD Marijanci, a očevid slijedi.

Protuzakonito ribolovili na jezeru Jošava

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Đakovo utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 53-godišnjak i 67-godišnjak s područja Valpovštine počinili kazneno djelo Protuzakoniti lov i ribolov. Naime, sumnja se da su 17. kolovoza na jezeru Jošava u Đakovu razvukli su ribarsku mrežu kojom su ulovili oko 30 kilograma ribe. Temeljem naloga suda obavljene su pretrage njihovih domova i vozila, tijekom kojih su pronađene i uz potvrdu oduzete 43 ribarske mreže i 6 kilograma riječne ribe. Protiv osumnjičenih slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Četiri prometne nesreće bez ozlijeđenih osoba

Tijekom posljednja 24 sata na području PU osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Pročitajte još