Učiteljsko vijeće OŠ kralja Tomislava u obnovljenom Dvorcu Pejačević

Učitelji OŠ kralja Tomislava Našice održali su dana 21. veljače 2024. Učiteljsko vijeće, ali na neuobičajenom mjestu za to. Naime, na ideju školske pedagoginje Ivane Šteković, a uz razumijevanje i izlazak ususret školi ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak i djelatnika muzeja, predavaonica u potkrovlju muzeja, ustupljena nam je za održavanje vijeća.

U uvodnom dijelu kroz muzej sudionike vijeća je stručno provela Melita Husnjak, kustosica u Zavičajnom muzeju, te su tako bili u mogućnosti pogledati trenutnu fazu obnove i uređenja dvorca Pejačević, prisjetiti se stvari koje smo pomalo zaboravili, ali i doznati poneku novost, navode iz škole.

Nakon iznimno zanimljive šetnje dvorcem, uslijedio je i službeni dio

Predavanje na temu Dore Pejačević, održala je učiteljica povijesti Sandra Hvizdak, izvrsna savjetnica. Nakon toga Matea Bošnjaković, učiteljica fizike i informatike održala je zanimljivo predavanje o CERN-u, odnosno svom putovanju i boravku na edukaciji u međunarodnom centru za nuklearna istraživanja. Ravnateljica škole Vlatka Zahirović zahvalila je ravnateljici Silviji Lučevnjak, kustosici Meliti Husnjak i ostalim djelatnicima dvorca na iznimno lijepoj suradnji.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice, Sandra Hvizdak

Pročitajte još