Učenici i djelatnici OŠ kralja Tomislava obilježili Olimpijski dan

Kao i u svim našičkim školama, Olimpijski se dan obilježio i u Osnovnoj školi kralja Tomislava, no ovdje se nosila i „olimpijska” vatra. Baklju mira, ljubavi i tolerancije zapalio je Filip Koš, a oko škole ju je nosio Adam Ivanušec.

Suradnja sa Udrugom starih športova „Slavonac”

Povodom ovog obilježavanja školu su posjetili članovi Udruge starih športova Slavonac te pokazali učenicima neke od starih sportova, poput ringlanja, bacanja potkove i gađanja tronošca. U gađanju tronošca najuspješniji su bili učenici Nikolina Hanzlić, Josip Balta i Filip Koš. Organizirano je i natjecanje u povlačenju užeta u čemu je u razrednoj nastavi najuspješniji bio 3.a razred s osvojenim prvim mjestom i 2. a s osvojenim drugim mjestom. U predmetnoj nastavi prvo mjesto osvojio je 7. a, a drugo 6.b razred. U B smjeni najbolji u povlačenju užeta bili su učenici 8. c, a drugoplasirani je 6.d razred.

U provedbi aktivnosti, u matičnoj školi, sudjelovali su nastavnici Đurđica Mašić, Danijel Rončević, Marko Žigić i Mihael Horvatek, a sportske igre održale su se i u područnoj školi Velimirovac.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Pročitajte još