U želji „rudarenja” kriptovaluta ostao bez povećeg iznosa

Nepoznati počinitelj je u između 12. ožujka do 18. travnja putem društvene mreže stupio u kontakt sa 79-godišnjakom, koji mu je zbog želje trgovanja kriptovalutama ustupio svoje osobne i bankovne podatke te je na mobitel instalirao više raznih aplikacija, nakon čega mu je nepoznati počinitelj s računa skinuo više desetaka tisuća eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Požar u obiteljskoj kući

U Tenji je noćas oko 01,05 sati došlo do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 84-godišnjakinje. Tijekom požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tenja. Očevid je u tijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća evidentirana je na području PPRP Osijek, PP Đakovo i PP Našice.

Evidentirano pet alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano pet vozača (četiri vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,59 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 14 sati u Dardi kada je u nadzoru prometa zatečen 60-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,59 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još