U SŠIK Našice održan solistički koncert pijanistice Ane Šostar povodom Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine

Dana 21. rujna 2023. održan je solistički koncert pijanistice Ane Šostar. U prepunoj višenamjenskoj dvorani predstavila se publici zanimljivim i zahtjevnim djelima Sergeja Rahmanjinova i minijaturama Dore Pejačević. Ana Šostar (rođena 1997. u Našicama) hrvatska je pijanistica koja je započela svoje glazbeno obrazovanje u OGŠ Kontesa Dora u Našicama, gdje je učila svirati klavir i bisernicu. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja pohađala je sate violončela i kompozicije.

Istaknula se u kompoziciji osvojivši prvu nagradu na međunarodnom natjecanju “Europa u školi” pod mentorstvom hrvatskog skladatelja Davora Bobića. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 2022. godine. Trenutno je studentica na Franz Liszt Akademiji u Budimpešti, gdje usavršava svoje pijanističke vještine uz renomirane pijaniste. Koncert je realiziran povodom Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine. Kako navode iz škole uspješna sugrađanka Ana je nesebično darovala srednjoškolcima izniman glazbeni doživljaj te joj se organizatori koncerta iskreno zahvaljuju.

Izvor: SŠIK Našice, Romana Borš-Mačak, mag. mus.

Pročitajte još