U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice održana predavanja u sklopu projekta „Žene u znanosti”

U SŠ Isidora Kršnjavoga Našice 19. i 20. ožujka 2024. održana su dva predavanja na temu „Žene u znanosti“. Predavanja su održale mag. ing. techn. aliment. Ina Ćorković i doc. dr. sc. Zrinka Mihaljević. Obje su znanstvenice, bivše učenice ove škole, govorile o poznatim ženama u znanosti, svom znanstvenom radu i znanstvenim projektima koje provode fakulteti na kojima su zaposlene. Cilj predavanja bio je zainteresirati što više učenika, pogotovo djevojaka, za znanost kao buduće zanimanje.

Znanstvenica Ina Ćorković predstavila je svoj znanstveni rad koji provodi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Tema je rada dobrobit aronije i njezin ljekoviti utjecaj na ljudski organizam. Docentica Zrinka Mihaljević predstavljajući svoje radove koje provodi na Katedri za fiziologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Osijeku, istaknula je važnost znanstvenog rada u unapređenju pojedinih znanosti.

Predavanja su održana u sklopu projekta Žene u znanosti koji se ove školske godine provodi u srednjoj školi pod vodstvom profesorica Marte Božić, Barbare Knežević, Marine Međurečan i Tomislave Špehar. U sklopu projekta Vedrana Orešković, profesorica elektrotehničke skupine predmeta isprintala je 3D model atoma i karticu kemijskog elementa radija te model DNA koje su, u znak zahvalnosti za održana predavanja, darovana gošćama.

Izvor: SŠIK Našice, Marta Božić, Barbara Knežević, Marina Međurečan i Tomislava Špehar

Pročitajte još