U školama obilježen Međunarodni dan sporta

Obilježavanje Dana sporta u školama kroz preventivne projekte „Budi navijač, a ne razbijač”, „Zajedno protiv govora mržnje“ i „Zdrav za 5“ ima važnu ulogu u promociji zdravih životnih stilova i prevenciji nasilja među djecom i mladima, a koji se obilježava 29. svibnja. Krajem svibnja i početkom lipnja održane su neke od policijskih preventivnih aktivnosti u osnovnim školama na području Osječko – baranjske županije.

Dan sporta u školama, profesori, učenici i policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske, obilježili su kroz razne školske aktivnosti sa ciljem poticanja tjelesne aktivnosti, timskog rada i zdravog načina života. Sportske igre i natjecanja, rekreativne aktivnosti i edukativne radionice i predavanja neki su od načina kako djeci i mladima ukazati na važnosti tjelesne aktivnosti i zdrave prehrane, kao i na posljedice nasilja, „fair play“ igri i miroljubivo navijanje.

„Budi navijač, a ne razbijač”, „Zajedno protiv govora mržnje“ i „Zdrav za 5“ policijski su preventivni projekti koji su usmjereni na smanjenje nasilja na sportskim događajima i promicanje pozitivnog navijačkog ponašanja, te bavljenja sportom. Policijski službenici nisu željeli samo potaknuti tjelesno zdravlje djece i mladih, već i razviti njihove socijalne vještine, timski rad i pozitivne životne vrijednosti. Uključivanjem zajednice, roditelja, sportskih klubova i lokalnih vlasti, ovi projekti mogu imati dalekosežan utjecaj na smanjenje nasilja i promicanje zdravih stilova života među mladima.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još