U sklopu programa XXIX.Memorijala Dore Pejačević koncert održala Ana Šostar

U hotelu Park Panolija u subotu je koncert održala Ana Šostar. Koncert je održan u sklopu programa XXIX. Memorijala Dore Pejačević, a na programu su bila djela Dore Pejačević, Fredericha Chopina, Franza Liszta i Sergeja Rahmanjinova.

U ime djelatnika i učenika OGŠ Kontesa Dora publiku je pozdravila ravnateljica škole Darija Vlajnić.
Ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak u svom je obraćanju istaknula kako je u Zagrebu organiziran petodnevni Festival Dora Pejačević, kojim se na nacionalnoj razini odaje poštovanje našoj prvoj skladateljici. Podsjetila je kako je, istražujući Doru Pejačević, pronašla zapis o samo dva događaja organizirana za 50. obljetnicu– koncert u Zagrebu i Našicama. Od tada je napravljen jako velik iskorak s manifestacijama, izložbama i drugim sadržajima u kojima je Dora i njeno stvaralaštvo približeno široj publici – kazala je Lučevnjak.
Nazočne je pozdravila i direktorica Turističke zajednice Ines Resler koja je podsjetila kako je ovogodišnja “Večer vina u perivoju” bila posvećena upravo Dori i crticama iz njenog života čime je započelo obilježavanja 100. obljetnice smrti naše skladateljice.

 

Izvor i foto: Radio Našice, Tomislava Justić

Pročitajte još