U sklopu preventivnog projekta “Sigurnost u cestovnom prometu” policijski službenici PU osječko-baranjske proveli su preventivne aktivnosti na 6. humanitarnoj Feričanačkoj biciklijadi

Jučer, 11. srpnja, održana je 6. Feričanačka biciklijada u organizaciji Udruge učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” Feričanci i Biciklističkog kluba Našice. Biciklijada je bila podijeljena u 3 kategorije: Dječja – u duljini od 10 km, Rekreativna – u duljini od 18 km i Extreme – u duljini od 50.5 km. Biciklijada je bila humanitarnog karaktera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU sklopu preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ kojeg provodi Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske policijski službenici su posjetitelje na svom štandu upozoravali na potrebu sigurnog kretanje i sudjelovanja u cestovnom prometu te moguće opasnosti koje vrebaju sve sudionike u prometu, posebice djecu koji su ujedno najranjivije skupine sudionika u prometu.

Policijski službenici i dalje će djelovati u cilju preventivnog educiranja svih građana i sudionika u prometu

Najmlađim sudionicima biciklijade, kontakt policajac Policijske postaje Našice uručio je prigodne poklone koji su osigurani iz Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Tijekom biciklijade, građani su mogli u komunikaciji s policijskim službenikom iznositi svoje stavove i iskustva o bicikliranju, kao i dodatno se informirati o elementima sigurne i pravilne vožnje biciklom jer na taj način mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Policijski službenici i dalje će djelovati u cilju preventivnog educiranja svih građana i sudionika u prometu, osobito djece te na taj način doprinijeti povećanju svjesnosti o riziku sudjelovanja u prometu. Ovakva događanja su prilika da građani budu u neformalnom i neposrednom kontaktu s policijskim službenicima kako bi razmijenili iskustva i dodatno se informirali.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još

Učitavanje...