U programu Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa naše Županije sudjeluju mlade raseljene osobe iz Ukrajine

Svjesni potrebe educiranja sve većeg broja mladih o temama integracije i migracije u program 20. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko – baranjske županije uvršten je i program na kojem je glavna tema upravo integracija i migracije te prevencija trgovanja ljudima.

Kroz navedeni program sudionici ljetne škole upoznaju se s temama stereotipa, ljudskih prava, migracija, jer je od iznimne važnosti već od najmanjih nogu osvijestiti važnost prevencije ksenofobije, prihvaćanja različitosti i razvoja tolerantne zajednice.

Mladi iz Ukrajine su izrazili svoje zadovoljstvo te želju za volonterskim uključivanjem u provedbu programa HCK u svojim lokalnim zajednicama

Na Ljetnoj školi sudjeluje 95 mladih s područja Osječko – baranjske županije, Brčkog, Novog Sada, Sombora, Trogira i Tuzle te 5 mladih raseljenih osoba iz Ukrajine koji trenutno borave na području Osječko – baranjske županije. Mladi iz HCK OBŽ će svojim proaktivnim uključivanjem u rad lokalnih društava Hrvatskog Crvenog križa doprinijeti procesu kvalitetnije integracije svojih vršnjaka iz Ukrajine na području Osječko – baranjske županije.

Također, 23. kolovoza 2023. godine organiziran je interkulturalni događaj u koji se, uz sudionike 20. Ljetne škole mladih društva Crvenog križa Osječko – baranjske županije, uključilo 15 mladih Ukrajinaca koji su trenutno smješteni u Osijeku i Belišću.

Mladi su na ovom događaju, uz sudjelovanje na radionicama, imali priliku sudjelovati i na brojnim sportskim i zabavnim sadržajima na obližnjem orahovačkom izletištu što je doprinijelo kvalitetnijem povezivanju mladih. Kroz evaluaciju ovog događaja i rad u fokus grupi, mladi iz Ukrajine su izrazili svoje zadovoljstvo te želju za volonterskim uključivanjem u provedbu programa Hrvatskog Crvenog križa u svojim lokalnim zajednicama.

Pročitajte još