U pretrazi pronađeno oružje i streljivo

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika ove Policijske uprave utvrđena je osnovana sumnja da je 50-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te prekršaj iz članka 70. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Temeljem naloga Općinskog suda u Osijeku jučer je obavljenom pretragom kod 50-godišnjaka sa šireg područja Osijeka pronađeno i uz potvrdu oduzeto dvije puške, pištolj – olovka, revolver, zračna puška, optički ciljnik, dva spremnika za automatsku pušku te 212 metaka. Protiv 50-godišnjaka slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, kao i optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PP Beli Manastir te jedna na području PPRP Osijek.

U nadzoru prometa zatečeno pet alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano pet vozača (tri vozača osobnih automobila, jedan mopeda i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,57 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 12,55 sati u Drenju, kada je nadzoru prometa zatečen 63-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,57 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još