U pretrazi pronađene tri puške

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 66-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici jučer su na širem području Osijeka obavili pretragu doma i drugih prostorija kojima se koristi 66-godišnjak, kojom prilikom su pronađene i uz potvrdu oduzete tri puške. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozljede dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Đakovo i PP Našice.

Evidentirano sedam alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano sedam vozača (tri vozača osobnog automobila, tri vozača bicikala i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,55 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 17,30 sati u Valpovu kada je u nadzoru prometa zatečen 58-godišnji vozač bicikla. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,55 promila alkohola u krvi.

U zatvor zbog počinjenih prometnih prekršaja

U Tenju je u 15,30 sati zatečen 37-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova. Do sada je četiri puta pravomoćno presuđen od čega tri puta prije stjecanja prava na upravljanje i jednom zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju i doveden je na sud koji mu je produžio zadržavanje na 14 dana te je sproveden u zatvor. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Pročitajte još