U požaru izgorio pomoćni objekt i oko 300 bala sijena

Na području Policijske postaje Beli Manastir, u Suzi, jučer je oko 14,30 sati došlo do požara na pomoćnom objektu u vlasništvu 57-godišnjakinje. Naime, dvadesetogodišnjaku i dvojici maloljetnika, za vrijeme dok su se nalazili na otvorenom prostoru u blizini pomoćnog objekta, pao je opušak na gorivu tvar zbog čega se požar proširio na pomoćni objekt i oko 300 bala sijena, što je potpuno izgorjelo. Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kneževi Vinogradi i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suza ugasili su požar. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1.500 eura. Slijedi podnošenje prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu u Osijeku.

Prevaren putem interneta

Nepoznati počinitelj je 30. travnja 41-godišnjaku putem SMS-a poslao link lažne stranice dostavne službe u koji je upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinut iznos veći od 1.200 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Dvadesetosmogodišnjak je 30. travnja na širem području Našica prilikom čišćenja pomoćnih prostorija kuće pronašao tri ručne bombe, a koje je policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek na siguran način uništio.

Tijekom proteklih 48 sati 15 prometnih nesreća

U proteklih 48 sati na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 15 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u 12 prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Deset prometnih nesreća evidentirano je na području PPRP Osijek, tri na području PP Beli Manastir te po jedna na području PP Belišće i PP Donji Miholjac.

Evidentirano šest alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske od 30. svibnja do 2. svibnja evidentirano je šest vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,34 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 20,57 sati u Našicama kada je u nadzoru prometa zatečen 49-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,34 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još