U polju pronašao 306 komada lovačkog streljiva

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, oko 10 sati u Batini 38-godišnjak je prilikom obrade poljoprivredne površine pronašao 306 komada lovačkog streljiva za automatsku pušku. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je streljivo na siguran način izuzeo.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena

Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Također, pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Teška prometna nesreća

Na području Policijske postaje Beli Manastir, jučer oko 5,10 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 48-godišnji pješak. Do prometne nesreće došlo je način kada se 32-godišnji vozač osobnog automobila kretao iz smjera Belog Manastira u smjeru Kozarca gdje je prednjim djelom vozila udario u 48-godišnjeg pješaka iz Belog Manastira koji se nalazio na sredini kolničke trake. Od sline udara tijelo je odbačeno na kolnik gdje je pješak od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo. Očevid na mjestu događaja obavilo je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Osijeku u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Beli Manastir. U vremenu od 5,20 do 8,50 sati dionica DC-7 od Belog Manastira do raskrižja DC-7 i DC-212 bila je zatvorena za sav promet.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala, u dvije prometne nesreće tri osobe su lako tjelesno ozlijeđene dok je u ostalih sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodilo se na području PPRP Osijek po dvije na području Donjeg Miholjca i Đakova te po jedna na području Belog Manastira i Našica.

Rezultati pojačanih mjera

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentiran je 51 vozač (42 vozača osobnog automobila, pet vozača bicikla, tri vozača teretnog automobila i jedan vozač traktora) koji su bili pod utjecajem alkohola. Osim alkohola evidentirano je još 160 prekršaja od kojih 43 prekršaja prekoračenje brzine kretanja, 38 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom i 62 ostalih prekršaja.

Upravljao autom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola

U subotu u 23,10 sati u Istarskoj ulici, u Osijeku u nadzoru prometa zatečen je 50-godišnjak iz Višnjevca koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,44 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Vozač osobnog automobila nije se zaustavio na znak policijskog službenika

Na državnoj cesti između Rakitovice i Donjeg Miholjca u petak, u 23,14 sati u nadzoru prometa zatečen je 34-godišnjak iz Bokšić Luga koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika već je naknadno zaustavljen. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,99 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.220 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova.

Sletio s kolnika s 1,64 promila

Jučer, u 3 sata u Magadenovcu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Magadenovca upravljao je osobnim automobilom te uslijed nepropisnog skretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,64 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još