U Policijskoj upravi osječko – baranjskoj provedeno testiranje kandidata za zanimanje policajac/policajka

Jučer, 14. srpnja, u prostoru Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku provedeno je testiranje kandidata/kandidatkinja prijavljenih na natječaj u Program za srednjoškolsko obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka za godinu 2022/.2023.


Testiranju je pristupilo ukupno 65 kandidata s područja Osječko – baranjske, Brodsko – posavske i Požeško – slavonske županije. 

Cjelokupni selekcijski postupak provodio je stručni tim Policijske akademije

Odabir kandidata/kandidatkinja za upis u Program izvršit će se sukladno potrebama Ministarstva na temelju ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti (psihologijsko testiranje)  i tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i tjelesne zdravstvene sposobnosti.

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023., a rok za podnošenje prijava je od 11. travnja do 15. kolovoza 2022. godine.
 
Program će započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19. rujna 2022. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. Uvjete natječaja, način natjecanja, prava i obaveze možete saznati ovdje.

Foto: PU osječko – baranjska

Stric pivo

Pročitajte još